Om Campen

Elite Basketball Camp er en høykvalitets basketballskole for spillere (player camp) og trenere (coach clinic). Arrangementet finner sted i Haukelandshallen, Bergen 7. – 10. august 2024 og 11. – 14. august 2024. Trenere fra NBA (National Basketball Assosiation) i USA kommer til Bergen for å undervise inntil 120 spillere fra 13 år og oppover på hver av campene. For norske trenere er det ubegrenset med antall plasser.

Om gjennomføringen av Elite Basketball Camp: Deltakerne blir delt opp i grupper som består av spillere med så likt basketfaglig nivå som mulig. Det legges opp til flere treningsøkter daglig samt kamper.

Om Programmet:

Her er dagsprogrammet:

KlokkeslettOverordnet innhold
0800 - 0900Oppmøte og gratis frokost
0900 - 1200Instruksjon og gruppeaktivitet
1200 - 1300Lunsj
1300 - 1430Kamper
1500Avslutning

Om gjennomføringen av clinic: Trenere som ønsker å ta del i undervisningen kan observere all undervisning hver dag, samt få tilrettelagt orienteringer av NBA-coachene hver morgen. I lunsjen legges det opp til presentasjon av faglige tema. Etter dagens trening vil de norske trenere kunne gjennomføre egne samtaler med NBA-coachene. Elite Basketball Camp er godkjent som etter- og videreutdanningstiltak (EVU) for norske trenere. Meld deg på coach clinic her.

Norske assistenttrenere bistår NBA-coachene i undervisningen. Undervisningen vil være i tråd med NBBFs Helhetlig Sportslige Strategi samt den norske spillerstilen («den røde tråden» i norsk basketball). De norske assistenttrenerne blir valgt ut på bakgrunn av søknader.

En liten stemningsrapport fra en av kampene under Elite Basketball Camp (2017)

Om kost og losji: Det legges opp til servering av frokost og lunsj i Haukelandshallen. Alle godkjente deltakere får frokost og lunsj inkludert i deltakerprisen. Arrangøren legger opp til servering av mat med høy ernæringsmessig kvalitet. Middag må besørges selv. Frokostservering foregår i tidsrommet 0800 – 0830 hver dag. Lunsjservering foregår i tidsrommet 1200-1300 hver dag. Det legges opp til rimelig hotellovernatting på Haukeland Hotell (pasienthotell, 10 minutters gange fra Haukelandshallen). Rom bestilles hos haukeland.hotell@medirest.no (skriv navn på gjest(er), adresse, og mobilnummer, og merk e-posten med bookingkode: BASKET). Det er kun enkelt- og dobbeltrom som er tilgjengelige for deltakerne på campen. Kostnad per person per natt på dobbeltrom i 2024 er kroner 600,- (800,- for enkeltrom) ekskl. frokost. Frokost spises i Haukelandshallen – ikke på hotellet. Ønsker du likevel frokost på hotellet kan det kjøpes for kr. 160,- per person. Haukeland hotell har en øvre grense på 20 dobbeltrom til campen vår.

Om adgang i Haukelandshallen: Det vil være adgangskontroll i Haukelandshallen under gjennomføringen av arrangementet. Dette for å ivareta ungdommenes sikkerhet samt for å holde skuelystne borte. For å skape god kvalitet i undervisningen er det viktig å minimere forstyrrende elementer. Godkjente deltakere får draktsett (reversibles). Dette regnes som adgangstegn for å få tilgang til Haukelandshallen. Personer uten gyldig adgang vil kunne bli avvist.

Om antall plasser: Det vil maksimalt være plass til 120 spillere på hver av campene under Elite Basketball Camp 2024. Dette for å sikre en høy basketfaglig og pedagogisk kvalitet på undervisningen. Når de 120 deltakerplassene er fylt opp vil det ikke være anledning til å melde seg på. Det vil kunne bli åpnet for ventelister. Ingen betraktes som påmeldt før betaling er registrert. For trenere som ønsker å delta på clinic, er det ubegrenset med antall plasser.

Praktisk informasjon: Når deltakerne møter opp på Elite Basketball Camp, så husk å ha med ball og drikkeflaske. Hvis du har, så ta også med ispose og tape. Still i treningsutstyr. Du kommer til å få utlevert drakt ved fremmøte i den størrelsen du har bestilt. Vi har en liten “buffer” av drakter hvis det viser seg at du har bestilt feil størrelse. I praksis har vi alltid klart å løse situasjonen for dem som bestilte feil størrelse. Arrangørens draktbestilling baserer seg på de størrelsene som deltakerne har bestilt. Vi ønsker at spillerne benytter den utdelte drakten alle de fire dagene campen pågår.

Fremmøte klokken 0800 hver dag. Alle spiser frokost i hallen, med mindre du har spist på forhånd. Første dag starter med registrering av deltakerne. Vel møtt!

Fotografering: Tidligere år har vi hatt egen fotograf under arrangementet. Den profesjonelle fotografen Daniel Freitas fra Los Angeles tok bilder og video under Elite Basketball Camp i 2022. Han har jobbet for ulike merkevarer, som for eksempel Mercedes Benz og Nike Los Angeles. Blant NBA-spillere har han jobbet tett med Sasha Vujacic (tidl. LA Lakers), DeAndre Jordan (Brooklyn Nets), Ben McLemore (Houston Rockets) og Danilo Galinari (Atlanta Hawks). Se video-eksempel med Sasha Vujacic og DeAndre Jordan.

Dersom spillere ønsker å reservere seg fra å bli fotografert, må arrangøren få tydelig melding om dette i forkant av campen.

Eventuelle skader: Dersom en spiller blir skadet under campen, vil man gjennom sin NBBF-lisens være forsikret på samme måte som om man deltok på ordinær forbunds- eller regionsaktivitet (eksempelvis Nasjonal Talentcamp). Private reiseforsikringer vil også kunne være gyldige dersom det oppstår skade.  Arrangøren vil dessverre ikke kunne refundere påmeldingsavgift til deltakere som skader seg eller som av andre årsaker ikke deltar på campen. Dersom en deltaker skader seg under campen, må arrangøren få beskjed om dette.

10 gode grunner

Her er de 10 beste grunnene til at du bør melde deg på allerede i dag!

 1. Du får fire hele dager med noen av de beste trenerne i verden
 2. Du får en skikkelig flott Elite Basketball Camp-drakt med logo og nummer
 3. Du spiser sunn mat under hele campen – frokost, samt varmt måltid til lunsj.
 4. Du deltar på en camp der kvalitet og kompetanse står helt sentralt i alt fra A til Å. Bading, lek og fritid er også viktig, men ikke på denne campen.
 5. Du møter amerikanske NBA-trenere som ser DEG, som behandler deg ut fra DITT ståsted, og som ikke bare ser deg som en av mange i mengden.
 6. Du har det skikkelig gøy når du opplever at alle rundt deg er opptatt av å bli gode. Selv om vi er seriøse, så er vi samtidig entusiastiske!
 7. Du deltar på en camp der arrangøren er opptatt av å ha med få deltakere (maks 120 spillere) – for at DU skal få så mye individuell veiledning fra NBA-coachene som mulig.
 8. Du får tatt bilder av deg sammen med de amerikanske NBA-heltene – samt signaturer på t-skjorter og baller og andre ting.
 9. Du kan enkelte spørre de norske assistenttrenerne dersom det er noe som de amerikanske coachene sier, og som du ikke forstår.
 10. Deltakelse på Elite Basketball Camp koster ikke særlig mye mer enn andre camper i Norge – fordi arrangøren har idealistiske ambisjoner med Elite Basketball Camp – og ikke primært økonomiske motiver.

Du blir rett og slett en bedre basketballspiller – eller trener!

Bli med i Facebook-gruppen for deltakere på Elite Basketball Camp!

Historie – se hvem som tidligere har undervist under Elite Basketball Camp:

 • Joshua Malone er assistant general manager for Windy City Bulls som er Chicago Bulls NBA G-League team. Han jobbet nylig for Utah Jazz der han var assistant coach. Tidligere jobbet han for Washington Wizards NBA G-League affiliate, WNBA’s Washington Mystics. Han har i en årrekke drevet «Jeff Malone Basketball Camps» sammen med sin far (Jeff Malone) som spilte i NBA i hele 13 år, og som deltok på NBA All Star Team hele to ganger! Deltok i 2023.
 • Mike Moser er for tiden assistant coach for Houston Rockets, og var sist ansatt hos Boston Celtics da de var i finalespillet i NBA. Moser har også vært assistant coach i Dallas Mavericks og assistant coach for kvinnebasket ved University of Oregon. Som spiller ble han kåret til Honorable Mention All-American på UNLV hvor han spilte sammen med #1 NBA Draft Anthony Bennett. Deltok i 2023.
 • Dane Johnson går inn i sin åttende sesong som associate Head Coach for LA Lakers G-League Team (South Bay Lakers). Tidligere spilte han ved Portland State University (NCAA Division 1), der han for øvrig toppet lagets assist-statistikk. Deltok i 2023.
 • Patrick Benson er direktør for gjennomføring av camper for Showcase Basketball og har tidligere fungert som den nordamerikanske speideren for EuroCup hos Paris Basketball. Før det rykket han opp i NCAA Division 1, først som sjef ved University of Oregon, deretter ble han utnevnt til Director of Basketball Operations ved Florida A&M. Deltok i 2023.
 • Dave Severns (tidl. LA Clippers, Director Player Development) var trener for NBA-stjerner som Blake Griffin og Chris Paul i LA Clippers. Tidligere var han assistenttrener for spillerutvikling hos Chicago Bulls. Deltok i 2015, 2016, 2017, 2019 og 2022.
 • Chris Leazier (Bakersfiel Jam, NBA G-League) har vært knyttet til basketball på det aller høyeste nivået (NBA, WNBA, NBA G-League), og han har vært assistenttrener for det nigerianske herrelandslaget under OL i 2016. Deltok i 2022.
 • Mike Weinar (Dallas Mavericks, assistant coach): Weinar har vært i Mavericks siden 2008, og han jobber spesielt med å forberede laget på motstandernes taktikk, og bidrar spesielt i lagets offensive spill. Weinar har mastergrad i idrettsledelse og han tok sin bachelor i trening og sportsvitenskap. I tillegg har han økonomiutdannelse fra University of Florida. Deltok i 2019.
 • Chucky Brown (New Orleans Pelicans, scout) vant NBA-finalen i 1995 med Houston Rockets. Har scoret 4.125 poeng for hele 12 ulike NBA-lag. Chucky Brown var favoritt-lagkameraten til NBA-legenden Kenny Smith – kjent fra TNTs «Inside the NBA» (Den mestvinnende sportsprogrammet innen amerikansk TV-underholdning). Deltok i 2018.
 • Steve Frankoski (Cleveland Cavaliers, Player Development Coach): Frankoski jobber tett med spillere som LeBron James og Kyrie Irving. Deltok i 2017.
 • Dan Burke (Indiana Pacers, Assistant Coach): Burke coachet i 27 NBA-sesonger, herunder NBA-finalene i 2000 og sammen med coach-legendene Larry Bird og Isaiah Thomas. For tiden trener han blant andre NBA-stjerner som Paul George, Rodney Stuckey og Monta Ellis. Deltok i 2016.
 • Tim DiFransesco (LA Lakers, Strength & Conditioning Coach): DiFransesco er en av trenerne til tidligere superstjerne Kobe Bryant, og for øvrig trener han han Dwight Howard, Steve Nash og Pau Gasol. Deltok i 2015 og 2022.
 • Kenny Anderson: Anderson går for å være tidenes pointguard fra New York! Han har spilt 14 sesonger i NBA og var NBA All Star i ’94. Ble ranket som #2 overall NBA Draft Pick. Deltok i 2014.
 • Sean Rooks: Rooks spilte 12 sesonger i NBA, hovedsakelig for LA Lakers, LA Clippers, Mavericks og Timberwolves. Var kollega med Kobe Bryant og Shaquille O’Neal. Var assistant coach for Sioux Falls Skyforce. Døde dessverre 7.6.2016, og det var årsaken til at samtlige drakter under Elite Basketball Camp i 2016 bar “Sean Rooks’” draktnummer #45 – til minne om Sean Rooks. Deltok i 2013 og 2014.
 • Greg Minor: Minor  spilte fem år i NBA. Han kom på tredjeplass i NBA Slam Dunk Contest ’96. Er assistant coach for Canton Charge. Deltok i 2013 og 2018.
 • Doug Overton: Overton har spilt i NBA i 10 år, hovedsakelig for Washington Wizards, Philadelphia 76ers, LA Clippers og Boston Celtics. Scoret 2.253 poeng i NBA. Deltok i 2013.

Tilbakemelding fra deltakerne: Bergen Elite gjennomfører hvert år evaluering av Elite Basketball Camp. I 2023 svarte 72 deltakere/foreldre på noen spørsmål i forlengelsen av campen. Vi stilte spørsmålet: «Hva er totalinntrykket fra årets camp?»

 • 67 % svarte «Svært godt. Det aller meste var perfekt»
 • 28 % svarte «Godt. Det meste fungerte bra, men enkelte ting kunne vært bedre»
 • 4 % svarte «Middels. Campen var grei nok, men en del kan fortsatt forbedres»
 • 1 % svarte «Dårlig. Noe fungerte, men mye kan forbedres»
 • 0 % svarte «Svært dårlig. Det meste kan forbedres»

Vi ba om ris og ros. Her er noen av svarene (fra 2023):

 • “Sønnen min var veldig fornøyd med maten og organiseringen”
 • “Det som var bra var informasjonen i forkant, draktene, start- og sluttidene samt trenerne”
 • “Jeg var fornøyd med at vi fikk spille kamper med ordentlige dommere”
 • “Coachene tok meg på alvor og endret på ting jeg ikke var fornøyd med. De forklarte tydelig og gjorde dette til en kjekk opplevelse. Øvelsene var gode og lærerike”
 • “Kommer tilbake neste år”

Du får fire dagers undervisning med NBA-coacher, egen drakt med nummer, frokost og varm lunsj i fire dager, samt mye, mye mer.

Kontakt informasjonsansvarlig Fredrik Hannestad

90787621

fredrik.hannestad@apriil.no

Bli med!

Meld deg på i dag. Dette blir et minne for livet!